2023 Hänsel & Gretel

De jaarlijkse eindvoorstelling van Muziekschool Marjon Geldof is dit jaar:

Hänsel und Gretel
zaterdag 8 juli 19.30u
Immanuelkerk, Overwinningsplein, Groningen

 

Hänsel und Gretel is een muziektheatrale voorstelling door pianoleerlingen van Muziekschool Marjon Geldof. Leerlingen spelen stukken uit de opera, bewerkt voor piano.
Daarnaast wordt ook het verhaal van Hans en Grietje gespeeld.

Kaarten : voorverkoop €12,50  I aan de zaal €15,-  I  t/m 10 jaar €2,50 korting  I
Er zijn alleen nog kaarten te koop aan de zaal.

Hänsel und Gretel, sprookjesopera in drie akten (1893)
Muziek: Engelbert Humperdinck,
tekst: Adelheid Wette-Humperdinck naar het gelijknamige sprookje uit Kinder und  Hausmärchen van Jakob en Wilhelm Grimm.

AKTE 1
In het huis van de bezemmaker. Hans klaagt, dat hij honger heeft. Grietje laat hem wat melk zien, die een buurman heeft gegeven voor het avondmaal van de familie. De kinderen dansen. Hun moeder komt terug en wil weten waarom ze zo weinig werk hebben verzet. Ze morst per ongeluk de melk en jaagt de kinderen het bos in om aardbeien te plukken.

Hun vader, een bezemmaker, keert dronken terug naar huis. Hij haalt het eten tevoorschijn dat hij heeft gekocht en vraagt dan waar de kinderen zijn gebleven. De moeder vertelt hem, dat ze hen het bos in heeft gestuurd. Hij vertelt haar over de heks die daar woont, en dat de kinderen in gevaar zijn. Ze gaan het bos in om ze te zoeken.

AKTE 2
In het bos. Hans plukt aardbeien. De kinderen horen vogels zingen en eten de aardbeien op. Al snel hebben ze ze allemaal opgegeten. In de plotselinge stilte van het hout geeft Hans aan Grietje toe, dat hij de weg kwijt is. De kinderen worden bang. De Zandman komt hen slapen en sprenkelt zand over hun ogen. De kinderen zeggen hun avondgebed. In een droom zien ze 14 engelen.

AKTE 3
Het peperkoekhuis. Grietje maakt Hans wakker en ze zien het peperkoekhuis. Ze merken de heks niet op. De heks besluit Hans vet te mesten en betovert hem. De oven is heet. Grietje breekt de betovering van de heks en bevrijdt Hans. Als de heks haar vraagt om in de oven te kijken, doet ze alsof ze niet weet hoe het moet: de heks moet het haar laten zien. Als de heks in de oven tuurt, duwen de kinderen haar naar binnen en sluiten de deur. De oven ontploft. De peperkoekkinderen komen weer tot leven. De moeder en vader vinden de kinderen en allen spreken hun dankbaarheid uit voor hun redding.