Piano

De piano-lessen.
Ik probeer door te kijken naar de leerling aansluiting te zoeken bij zijn/haar aanleg en interesse. Het is de bedoeling, dat een leerling plezier beleeft aan het pianospelen. Techniek van het spelen en muziek theorie spelen daarbij een belangrijke rol. De manier waarop je piano speelt (de techniek) is daarbij geen doel maar een middel. Als je technisch goed speelt, speel je namelijk prettiger. Dat geldt ook voor muziektheorie; als je inzicht hebt in een stuk, kun je een stuk mooier spelen.

Er zijn mogelijkheden voor solo-lessen, meestal 30 minuten per week. Veel leerlingen hebben les in duo’s. Voor beginnende leerlingen is dit 30 minuten per week, voor wat gevorderde leerlingen 45 minuten per week. In overleg met leerlingen zijn er ook andere opties. Ook is er de mogelijkheid van een strippenkaart.

Aanmelden / meer informatie

Niveau-uitvoering:   
De niveau-avond is bedoeld om te laten horen op welk niveau je kunt spelen. Iedere leerling speelt op zijn of haar eigen topniveau. Na afloop van de avond krijg je een diploma. Elke uitvoering staat in het teken van een bepaalde periode uit de muziekgeschiedenis. De stukken die worden gespeeld zijn uit deze periode en ook wordt er verteld over deze periode en zijn componisten.

Samenspeel- concert:
  

Er zijn samenspeel-concerten waarin alle leerlingen in verschillende combinaties gaan samenspelen. Of een 4-mains concert.
Ook zijn er avonden met andere instrumentalisten. Je kunt bijvoorbeeld gaan samenspelen met je opa, die trombone speelt of met een vriendin, die gitaar speelt.
Je kunt met z’n tweeën spelen, maar ook een heel orkest maken.

Projecten:
Gedurende het jaar kun je mee doen aan kleine projecten.
Zo is er voor gevorderde leerlingen de AVOND VAN HET LANGE STUK.
Of een zang/piano avond, waar je zingen en pianospelen kunt combineren.