Pianoles

Misschien denk je er al een tijd over hoe graag je piano wilt leren spelen.
Of wil je weer beginnen nadat je eerder bent gestopt.
Of wil je je kinderen een muzikale ontwikkeling meegeven
Enthousiaste leerlingen van alle leeftijden en niveaus zijn bij mij welkom en ieder krijgt zijn of haar eigen aanpak.

Het is de bedoeling, dat een leerling plezier beleeft aan het pianospelen. Techniek van het spelen en muziek theorie spelen daarbij een belangrijke rol. De manier waarop je piano speelt (de techniek) is daarbij geen doel maar een middel. Als je technisch goed speelt, speel je namelijk prettiger. Dat geldt ook voor muziektheorie; als je inzicht hebt in een stuk, kun je een stuk mooier spelen.

Oefenen
Een muziekinstrument leren bespelen is vergelijkbaar met het leren van een ambacht of de beoefening van een sport. Regelmatig oefenen bouwt vaardigheid op en daarmee ook het plezier van spelen. Ik zie het dan ook als een belangrijke taak om leerlingen te motiveren om te leren studeren!

Lesmogelijkheden
Wil je individueel les? Het voordeel is dat de docent rekening houdt met jouw tempo. Voor beginnende leerlingen is dit 30 minuten per week, voor wat gevorderde leerlingen 45 minuten per week.
Wil je duo-les? Je speelt samen met iemand van jouw leeftijd en niveau. Voordeel is dat je niet alleen van de docent leert, maar ook van elkaar. Veel beginnende jonge leerlingen hebben in duo les.

In overleg met leerlingen zijn er ook andere opties.
Ook is er de mogelijkheid van een strippenkaart.
Zie ook tarieven

Aanmelden / meer informatie

 

Aan het einde van elk cursus jaar zijn er voorstellingen waar alle leerlingen aan mee doen:
SOLO-UITVOERING:
Pianospelen in je eentje is fijn. En het is ook leuk om dat te laten horen. Iedere leerling speelt op zijn of haar eigen topniveau. Het concert wordt vormgegeven aan de hand van een thema.

SAMENSPELEN: VOORSTELLINGEN EN PROJECTEN:
Er zijn samenspeelconcerten waarin leerlingen in verschillende combinaties gaan samenspelen. Dat kan ook een 4-mains concert zijn.
Ook zijn er avonden met andere instrumentalisten. Je kunt bijvoorbeeld gaan samenspelen met je opa, die trombone speelt of met je vriendin, die gitaar speelt.
Je kunt met z’n tweëen spelen, maar ook een heel orkest maken.

PROJECTEN:
Gedurende het jaar kun je meedoen aan allerlei kleinere projecten.
Zo is er voor gevorderde leerlingen de AVOND VAN HET LANGE STUK.
Of een zang/piano avond, waar je zingen en pianospelen kunt combineren.

Voor foto/film-materiaal: zie het ARCHIEF