2024 A Twelfth Night of Zie Zelf Maar!

A Twelfth Night is een muziektheater-spektakel gebaseerd op Shakespeare’s A Twelfth Night. In a Twelfth Night valt iedereen op iedereen, en genderrollen en regels worden omgebogen en uiteindelijk eindigt het verhaal in twee gelukkige huwelijken en…

Het verhaal wordt gespeeld en er wordt gezongen door vrouwenkoor the Ladies. Liederen op teksten van Shakespeare, maar ook muziek van deze tijd.
If music be the food of love play on en ook de Spice Girls.
Het geheel wordt begeleid door Oscar Smid op piano.

Wanneer:
zaterdag 2 maart14.30u
zondag 3 maart 14.30u
Locatie: 
Vleugel F/ Biotoop Kerklaan 30 9751NN Haren
  Parkeren op het Biotoop terrein is niet toegestaan. Er is een ruim (gratis) parkeerterrein tegenover de Biotoop.

Kaartverkoop: 
Volwassenen €15,- inclusief koffie/thee
Jongeren- 16 jaar €8,- inclusief koffie/thee
0-6 jr gratis

                 

Aan de kust van Illyrië is een schipbreuk geleden. Viola, heeft het overleefd en is gestrand op het strand. Ze heeft berichten gehoord dat haar tweelingbroer is verdronken in de stormachtige zee. Ondanks haar verdriet besluit ze positief te zijn en een baan te zoeken in Illyrië. Ze heeft van de hertog gehoord en met de hulp van een kapitein vermomt ze zich als jongen en wordt ze aangesteld als bediende in Orsino’s huishouden.

De verliefde Orsino, hertog van Illyrië, heeft medelijden met zichzelf, omdat zijn mooie buurvrouw, gravin Olivia, zijn avances heeft afgewezen. Ze heeft gezworen zeven jaar lang niets met mannen te maken te hebben, omdat ze van plan is die tijd door te brengen met rouwen om de dood van haar broer.
Orsino is vastbesloten om Olivia op de een of andere manier het hof te maken en hij stuurt Viola, nu bekend als Cesario, om het namens hem te doen. De eerste complicatie is dat Viola op het eerste gezicht verliefd is geworden op Orsino. De volgende is dat Olivia, verliefd is geworden op Cesario/Viola.

Olivia heeft een huishouden met verschillende bedienden en gasten, waaronder haar tante Toby, die permanent bij haar woont. En die is weer bevriend  met Sir Andries, die haar bezoekt in de hoop Olivia het hof te kunnen maken. Hun nachtelijke drinken en zingen heeft Malvolio, de huismeester boos gemaakt, die hen bedreigt.
Met de hulp van Maria, de huishoudster van Olivia gebruiken ze een valse brief om hem te laten geloven dat Olivia verliefd op hem is. Malvolio vindt de brief op het tuinpad en trapt in de truc.

Viola’s tweelingbroer, Sebastian, heeft ook de schipbreuk overleefd met de hulp van Antonio. En Sebastiaan gaat de stad in. Hij ontmoet Olivia die denkt dat hij Cesario is. Ze verklaart hem haar liefde en ze verloven zich. Sir Andries, aangemoedigd door tante Toby, daagt de jonge Cesario/Viola uit voor een duel. Geen van beiden wil vechten, maar aangespoord door tante Toby beginnen ze het gevecht. Antonio, die langskomt, denkt dat Cesario Sebastiaan is, komt tussenbeide en wordt door de politie herkend als de gezochte boef, wordt gearresteerd.

Alle verwarring is opgelost als iedereen de tweeling samen ziet. Het complot tegen Malvolio wordt onthuld en hij wordt vrijgelaten, waarbij hij de samenzweerders verzekert dat hij wraak op hen zal nemen. Orsino beseft dat hij verliefd is op Viola en belooft met haar te trouwen zodra ze zich als vrouw kleedt. Olivia en Sebastian vieren hun verloving ook.