kerstconcert: DE NOTENKRAKER

Op zaterdag15 december is er een pianoconcert van  Muziekschool Marjon Geldof in de Lutherse Kerk in Groningen. Het is een concert voor 4 mains

Met als thema: de Notenkraker

De Notenkraker is een ballet uit 1892 op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski,gebaseerd op een sprookje van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann,

Clara en haar familie gaan kerstfeest vieren. Ze krijgt allemaal mooie cadeau’s.
Van haar oom krijgt ze een notenkraker. Tijdens het spelen gaat hij echter kapot en Clara is erg verdrietig.
Wanneer ze  ’s nachts stiekem haar bed uitgaat om nog even bij de notenkraker te kijken, komt plotseling al het speelgoed tot leven. Er komt een legertje muizen binnen, dat de notenkraker gaat aanvallen. De notenkraker verliest bijna, maar dan gooit Clara haar slof op de kop van de muizenkoning en die valt, boem, neer.
Daarop vluchten alle muizen en de notenkraker verandert in een prins. Ook de wereld om Clara heen verandert in een prachtig sneeuwlandschap. De prins vraagt haar mee te gaan naar zijn land van Suikergoed.
In het land van suikergoed worden ze welkom geheten door de suikerfee. Zij geeft een feest om te vieren , dat Clara zo moedig is geweest en de prins heeft bevrijd. Er zijn dansen uit alle landen en iedereen is zo vrolijk, dat zelfs de bloemen gaan dansen.
Dan ontdekt Clara , dat ze weer in haar eigen bed ligt. Heeft ze het toch gedroomd? Maar waar is haar slof gebleven? En als ze beneden komt is de notenkraker weer heel…..

zaterdag 15 december
Lutherse kerk, Haddingestraat 23.

Er zijn geen kaarten meer te koop via de site. Aan de kassa zijn nog wel kaarten te koop