HET VERHAAL VAN PEER GYNT

PEER GYNT logo groeit op in een klein dorpje in Noorwegen, samen met zijn moeder Aase.  Peer en zijn moeder zijn niet rijk
Peer Gynt denkt vooral aan zichzelf en vertelt veel leugens. Doordat hij altijd opgewekt en vrolijk is, hebben mensen dat niet meteen in de gaten. Peer droomt dat hij keizer zal worden. Zijn moeder lacht daarom en zegt dat Peer beter met zijn rijke buurmeisje Ingrid had kunnen trouwen.
Op de bruiloft van Mads en Ingrid ontmoet Peer het meisje Solveig. Zij erg leuk. Maar Peer heeft zijn aandacht ook alweer gericht op de bruid Ingrid. Peer besluit om Ingrid mee te nemen naar de bergen en haar bruiloft gaat dus helemaal niet door. De mensen uit het dorp zijn daar heel boos over en Peer wordt als straf weggestuurd uit zijn dorp.

Peer vlucht weg naar de bergen. Daar ontmoet Peer de dochters van de trollenkoning. Hij vindt deze meisjes wel interessant, want ze zijn rijk. Als Peer met ze zal trouwen wordt hij een trol. Als de kerkklokken luiden en de zon op komt vluchten de trollen voor het zonlicht. Zo weet Peer aan hen te ontsnappen.
Solveig is van huis weggelopen om bij Peer te zijn. Ook Peer wil dit en hij is dolgelukkig tot de 3 trollenprinsessen opkomen met allemaal een baby: de kindjes van Peer.
Peer weet niets beters te verzinnen dan er weer vandoor gaan
De moeder van Peer is in de tussentijd erg ziek geworden en overlijdt. Peer, die weinig emoties lijkt te hebben, is hier toch wel erg bedroefd over. Hij weet weer niet wat hij hiermee aan moet en gaat eromheen: gaat op reis

Peer komt in Noord-Afrika terecht waar hij een nieuw bestaan op wil bouwen. Daar werkt hij hard om zo rijk mogelijk te worden, want hij wil nog steeds keizer worden. De manier waarop hij geld verdient is niet zo netjes.Dit vertelt hij allemaal aan een stel rijke handelaren  die hem eerst interessant vinden maar die hem uiteindelijk in de steek laten.

In Afrika ontmoet Peer het meisje Anitra. Zij noemt hem haar prins. Maar ook Anitra wordt op een gegeven moment boos op Peer, omdat hij leugens vertelt

Peer wil meteen terug naar huis om Solveig te gaan zoeken, in de hoop dat zij tenminste nog wel om hem geeft. Peer komt in een storm op zee terecht. De boot zinkt, maar Peer overleeft het.
Dan komt hij thuis en Solveig en hij sluiten elkaar in de armen en hij sterft.